[personal profile] darnia
Helgen började på Arlanda. Eller egentligen började det med att jag skjutsade sambon till stationen. Han skulle på Forodrims jubel. Sedan åkte dottern och jag och fikade i Sky City medan vi väntade på min mamma barnvakten som skulle komma med buss till Arlanda.

När barnvakten var installerad, tog jag cykeln till Väsby station och sedan pendeltåget till Uppsala och årets Swecon: Kontur 2017. Fast jag började med att gå några meter extra, in på English Bookshop, där tre av helgens gästande författare (Katherine Arden, Kameron Hurley och Ann Leckie) hade signering. Jag kom därifrån med tre nya (signerade) böcker och en rejäl tygkasse med texten ”Read to me”. Det var ett bra köp, för den behövdes senare under helgen.

Eftersom kongressprogrammet var fullmatat och jag hade prickat för massor av programpunkter jag var absolut tvungen att gå på, så gjorde jag precis tvärtom och missade nästan alltihop. Istället hängde jag i korridoren utanför och pratade med folk jag känner, i spelrummet och pratade med folk jag inte kände och folk jag var bekant med (och förlorade i Carcassonne: Star Wars edition), i baren och pratade med folk jag känner samt på ett litet Worldconmöte och pratade med folk jag mestadels känner. Alltsammans med ett glas rött i handen (de hade drickbart vin i baren). Jag var faktiskt på en programpunkt: ”How to Write Male Characters” med Kameron Hurley och Ann Leckie. Den var skoj.

Men sedan blev det sent och sista pendeltåget gick söderut. Och jag var med.

På lördagen drällde jag in strax efter tio på morgonen. Jag fastnade mestadels utanför programsalarna även denna dag, men jag var med på Sweconomröstningen innan jag gick och åt lunch med Lennart. Efter en rejäl hamburgare hann jag precis smita iväg till Stadsbiblioteket och gå på ”Att skriva fantastik för barn & unga” med ett helt gäng glada skribenter och illustratörer.

När jag kom tillbaka till kongressen hittade jag Martin i korridoren och valde att snacka bort en stund med honom. Tills min mamma barnvakten ringde och undrade hur hon skulle fixa så sonens dator fungerade. När denna telefonsupport vara avklarad, sneakade jag mig in på efter-fikat med Siri Pettersen och fick min Korpringarna-trilogi signerad.

På eftermiddagen var jag faktiskt på två programpunkter till: ”Folklore, fantasy, and retellings”, som var ett samtal mellan Siri Pettersen och Katherine Arden. Och ”Ingen exorcist kan rädda dig nu”, en panel om skräck utanför det kristna ramverket. Det var överfullt i salen, så jag satt på bänken precis utanför dörren.

Snabb sushimiddag intogs i solskenet med ett gäng andra fans och jag hann smita in på diskussionscirkeln ”Queer fantastik” och få lite tips.

Sedan var jag i ärlighetens namn lite trött och gick och gömde mig i spelrummet, där det även låg förströelser för yngre deltagare i kongressen. Så jag läste bilderboken ”Kvastresan” av Julia Donaldson och Alex Scheffler och kapitelboken ”Sju förtrollade kvällar” av Mårten Sandén och njöt av att ingen annan var där och spelade spel just då. Men sedan kom det folk och ville spela spel och jag klådde dem på Carcassonne Star Wars. Long Live the Empire! (Jag spelade Stormtrooper.)

Jag hade tänkt visa upp mig på NoFF-auktionen, för att jag är en av kandidaterna och för att NoFF-auktionen brukar vara rolig, men Carcassonne-spelandet drog över tiden så jag kom aldrig iväg dit.

Söndagen var ännu en varm och solig dag och efter frukost satte jag mig i en solstol på altanen med en bok och kom inte därifrån, förutom för att serva mina barn med mer saft, och på eftermiddagen när det var dags att skjutsa mamma till Arlanda igen.

Date: 2017-05-31 02:11 pm (UTC)
kjn: (Default)
From: [personal profile] kjn
Se där, det går uppenbarligen att ha en kongressöndag utan att överhuvudtaget gå på kongressen. Men det verkar lite märkligt att hämta upp någon som åker buss till Arlanda.

Profile

darnia

October 2017

S M T W T F S
12345 67
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Most Popular Tags

Page Summary

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Oct. 20th, 2017 08:30 am
Powered by Dreamwidth Studios